מאז ימי עזרא, לפני כאלפיים וחמש מאות שנה, נהוג בבתי הכנסת לקרוא את פרשת השבוע ולפרש אותה. חמשת חומשי התורה מחולקים לכ- 50 פרשות, כך שבמחזוריות שנתית קוראים את כל התורה כולה.
Der Wochenabschnitt im Familienkreis – Paraschath haSchawu’a beChug haMischpachah
Hier möchten wir nichts für Gelehrte bringen. Deshalb sind die Kommentare kurz gehalten, ohne viele Zitate und ohne große Beweisführungen. Die Sprache soll einfach und leicht verständlich sein. Es geht in erster Linie um eine Einführung in die besondere Atmosphäre des Schabath.
פרשת השבוע
בכל פרשה כלולים הרבה נושאים. בעיקר האמור הוא בספר בראשית, שרובו הינו סיפור בריאת העולם וסיפורי האבות. במשך הדורות בכל הזמנים פרשו הרבנים או הדרשנים את הכתוב בתורה בצורה שתהיה מובנת לכולם וכמובן ניסו ללמוד מתוך הכתוב דברים שמתאימים לתקופה המסויימת ולקהילה המסויימת.
קוראי „הגליל“ הקבועים מכירים את ד“ר גבריאל מילר, כלומר את המדור שלו „שאל את הרב“ שבו הוא עונה על שאלות שמפנים אלינו יהודים ומי שאינם יהודים בכל מיני ענייני דת המעסיקים אותם (המדור הוא בגרמנית ונקרא Frag den Rabbi). יש ששואלים על נושאים מיוחדים לשומרי מצוות, כגון ענייני כשרות, שמירת שבת וחגים, ויש ששואלים גם על נושאים כלליים כגון עיקרי היהדות, שאלות על התנ“ך ועל תולדות עם ישראל וכן על עניינים הנוגעים לנקודות המגע בין היהדות לבין הנצרות.
ד“ר מילר, עורך דין בתל אביב ובפרנקפורט, מרצה למשפט עברי ובעל השכלה רבנית, הסכים להעמיד לרשותנו את החומר שהוא מכין על פרשת השבוע. זוהי בדרך כלל הרצאה קצרה, יותר נכון לומר מספר מילות פתיחה לקבלת השבת.
את דבריו על פרשת השבוע הוא מכין לחוג המשפחה. קרובי משפחתו הרבים נוהגים לפני הקידוש של ערב שבת להקריא את דבריו ובכך לקבל את השבת בדברי עיון הקשורים במסורת ובתורת-ישראל.
נוהג זה תורם לאווירה החגיגית, שבה חשוב לדברי חז“ל, לעשות את השבת.
Weitere Paraschoth von Dr. Miller
Die Wochenabschnitte: Bereschit (Gen 1,1-6,8) Schemot (Ex 1,1-6,1) |
3 Wajikra / LEVITIKUS
Wajikra (Lev 1,1-5,26) Bemidbar (Num 1,1-4,20) Dewarim (Dtn 1,1—3,22) |
29 Kommentare zu “פרשת השבוע בחוג המשפחה”
Die Kommentarfunktion ist geschlossen.