antisemitismus.net / klick-nach-rechts.de / nahost-politik.de / zionismus.info

haGalil onLine - http://www.hagalil.com
     

  

Spenden Sie mit PayPal - schnell, kostenlos und sicher!

hagalil.com

Search haGalil

Veranstaltungskalender

Newsletter abonnieren
e-Postkarten
Bücher / Morascha
Musik

Koscher leben...
Tourismus

Aktiv gegen Nazi-Propaganda!
Jüdische Weisheit
 

 

Pressespiegel / Dokumentation

achtergrond van de
subsidiekorting tamelijk ondoorzichtig:

haGalil.com luidt noodklok

http://www.joods.nl/archive/wereld/JoodsNewsItem.2005-03-01

Het Duitse hagalil.com, Europa's grootste internetkrant op het gebied van jodendom en antisemitisme, wordt in haar voortbestaan bedreigd nu de belangrijkste bron van inkomsten, een staatssubsidie van 100.000 euro, om vooral bureaucratische redenen niet wordt toegekend.

Voor buitenstaanders is de achtergrond van de subsidiekorting tamelijk ondoorzichtig. Het Bondsministerie voor gezin, senioren, vrouwen en jeugdzaken is nauw betrokken bij het project Entimon, dat weer onderdeel is van een groter actieprogramma getiteld 'Jeugd voor tolerantie en democratie - tegen rechts-extremisme, vreemdelingenhaat en antisemitisme'. Entimon verdeelt de gelden over binnen het programma passende projecten. Hagalil.com werkte tot eind vorig jaar nauw samen met de vereniging Tacheles reden! voor het project Or - het Licht, opvoeding tegen antisemitisme, dat informatie verschaft over joods leven, cultuur en geschiedenis. Over voortzetting van Or konden de beide partners het niet eens worden, waardoor draagvlak voor continuering ontbreekt. Het ruime aanbod aan seminars, workshops en lezingen binnen het prject Or vervalt, evenals de bijdragen aan hagalil.com. De aanvrage voor subsidie werd door Tacheles reden! niet conform de regels bij Entimon ingediend. Hagalil.com - dat zichzelf graag ziet als het Europese bolwerk tegen antisemitisme, rechtsextremisme en racisme, wordt dus ernstig in haar voortbestaan bedreigd. Een video hierover is te zien via deze link.

Hagalil.com is niet alleen als joods informatiemedium op internet (in 2004 alleen al werden meer dan 3000 artikelen gepubliceerd) van grote waarde, ook de inspanningen om rechtsextremisme en antisemitisme op internet terug te dringen kunnen node gemist worden. Hagalil.com heeft ervoor gezorgd dat websites met antisemitische en geschiedvervalsende inhoud van de grote zoekmachines werden verwijderd. Van 120 van de 4000 bij hagalil.com gemelde antisemitische websites werd aangifte gedaan, en ten kantore van hagalil.com zijn sinds de oprichting van de website in 1995 vele duizenden telefonische reacties binnengekomen. Hagalil bracht eind oktober 2003 de zaak Martin Hohmann, het antisemitische CDU bondsdaglid, aan het rollen.

Met dank aan de trouwe joods.nl lezer Davidoff, die ons attent maakte op de problemen van onze zustersite. Wie zich het lot van hagalil.com aantrekt kan HIER klikken.

02/03/2005

Zum Projekt "OR":
Stellungnahme zur aktuellen Pressemeldung des BMFSFJ

Nachdem zahlreiche Medien über die Einstellung der Förderung für haGalil.com durch das Bundesministerium für Familie, Senioren, Frauen und Jugend berichteten, hat das Ministerium als Reaktion eine Pressemeldung veröffentlicht. Obwohl darin die Rede davon ist, dass das Ministerium eine "hohe Transparenz" für zentral hält, werden entscheidende Fakten betreffend der Förderung des innerhalb von haGalil.com verwirklichten Projektes "OR" nicht oder falsch wiedergegeben. (print)...

hagalil.com 16-03-2005

Werben in haGalil?
Ihre Anzeige hier!

Advertize in haGalil?
Your Ad here!

 

haGalil.com ist kostenlos! Trotzdem: haGalil kostet Geld!

Die bei haGalil onLine und den angeschlossenen Domains veröffentlichten Texte spiegeln Meinungen und Kenntnisstand der jeweiligen Autoren.
Sie geben nicht unbedingt die Meinung der Herausgeber bzw. der Gesamtredaktion wieder.
haGalil onLine

[Impressum]
Kontakt: hagalil@hagalil.com
haGalil - Postfach 900504 - D-81505 München

1995-2006 © haGalil onLine® bzw. den angeg. Rechteinhabern
Munich - Tel Aviv - All Rights Reserved